"Kotona meillä oli kauppa, lapsillani oli kaksi moottoririksaa ja mieheni oli mekaanikko. Emme olleet köyhiä. Täällä olemme köyhiä, sillä meille ei löydy työtä."

Sarah Abbasilla, 42, perheineen oli hyvä elämä Marawin kaupungissa Filippiineillä. Täysin varoittamatta heidät pakotettiin jättämään kotinsa yhdessä 350 000 muun kanssa ISISin puolesta taistelevien joukkojen hyökätessä kaupunkiin 2017.

Destroyed buildings, businesses and homes

Overlooking what once was Marawi City, now completely destroyed

“Pelkään lasteni kuolevan nälkään. En voi kuin itkeä. Lapseni näkevät nälkää, koska meillä ei ole töitä."

Silmänräpäyksessä 350 000 ihmistä joutui jättämään kotinsa, toimeentulonsa ja turvallisuuden tunteensa. Pääsemättä palaamaan kotiin 66 000 perhettä asuu väliaikaisissa teltoissa ja vastaanottokeskuksissa, joissa ruuan puute on yksi kriittisimmistä ongelmista.

Näissä olosuhteissa 30kg riisiä voi kirjaimellisesti pelastaa elämiä.

A warehouse storing thousands of 30kg bags of rice

Staff and locals work together distributing rice to families, a joyous occasion

World Vision sai kuulla tilanteen vakavuudesta ja järjesti uskomattoman riisitoimituksen, 30kg säkit riisiä tuhansille perheille. Näin alueen äidit pystyvät ruokkimaan lapsensa.

Maailman vaarallisimmissa paikoissa pienet asiat voivat pelastaa elämiä, kuten 30kg riisisäkki.

Hyvinvointivaltioissa riisiä tilataan usein ravintolassa lisukkeeksi, eikä se tunnu kovin merkitykselliseltä. Välillä on helppo unohtaa kuinka paljon pieni teko voi auttaa hädässä olevaa. Ruoka on elintärkeä apu kaikkein heikoimmassa asemassa oleville.

Smiling children that no doubt know the impact of the rice for their families

Food is more than a meal. It works to bring hope and smiles like this!

Mitä sinä voit tehdä?

Tällaisten tarinoiden kuuleminen saattaa aiheuttaa voimattomuuden tai riittämättömyyden tunteita. Yhdessä voimme kuitenkin saada aikaan pysyviä muutoksia.

Tässä kolme tapaa auttaa:

 1. 1

  Miksi ruoka on enemmän kuin ateria?

  Joka päivä 690 miljoonaa ihmistä jää ilman riittävää ravintoa. Lue mitä voimme yhdessä tehdä löytääksemme ratkaisun ruokapulaan ja turvataksemme riittävän ravitsevan ruuan kaikille, asuinpaikasta riippumatta.

  Lue lisää
 2. 2

  Lahjoita

  Jokaisella lahjoituksella on väliä. Suojele lapsia kriiseissä -lahjoittajana autat maailman vaarallisimmissa paikoissa eläviä lapsia.

  Ryhdy kuukausilahjoittajaksi
 3. 3

  Jaa tarina somessa

  Tietoisuuden lisääminen on tärkeää. Auta jakamalla tietoa avun tarpeesta ja siitä, miten voimme yhdessä auttaa maailman vaarallisimmissa paikoissa eläviä lapsia.

Opi lisää

Ruoka ja ravitsemus

Erilaiset katastrofit johtavat usein pulaan ruuasta. Puutteellinen ravinto on vuosittain lähes 2,4 miljoonan lapsikuoleman pohjimmainen syy.

Perheet, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa ja elinkeinonsa ovat erityisesti ruoka-avun tarpeessa. Lähes 400 000 syyrialaista pakolaista Bekaan laaksossa Libanonissa ovat päässeet mukaan World Visionin ruoka-apuohjelmiin, sillä he ovat kärsineet eniten Libanonin nykyisestä talouskriisistä. Tarjoamme ruokakuponkeja perheille, jotta he voivat ostaa lääkkeitä ja peruselintarvikkeita.

 • Joka 60. sekunti nälkäinen lapsi saa ruokaa World Vision avustuksella.
 • 89 % World Visionin hoitamista vakavasti aliravituista lapsista toipuu täysin.