Opit Ebolan vastaisesta taistelusta

Opit Ebolan vastaisesta taistelusta

 • Luonnonkatastrofit
 • DRC
 • Katastrofiapu
 • Videotarina

Maaliskuu 2, 2020

Theresa selvisi ebolasta. Hän oli kuusihenkisestä perheestään ainoa eloonjäänyt.

"Sen tuntui kauhealta, en edes tiedä miten sitä kuvailisin", hän muistelee. "Koko kehoni tuntui todella heikolta."

Virus tuhosi Theresan kotiseudun, sillä ebola tappoi 70% tartunnan saaneista. "Emme uskoneet kyseistä sairautta olevan edes olemassa", Theresa lisää. "Se kuulosti liian uskomattomalta."

Lyhyesti

 • Ebola ja koronavirus ovat iskeneet Kongon demokraattisen tasavallan köyhimpiin osiin.
 • 70% ebola-tartunnan saaneista menehtyy.
 • World Vision tekee yhteistyötä paikallisten kunnioittamien johtajien kanssa estääkseen tappavien tautien leviämisen alueella.

"Pastorimme auttoi minua," Theresa jatkaa ja selittää, että hän meni hoidettavaksi ainoastaan, koska hänen pastorinsa niin kehotti.

Theresan pastori sai World Visionilta koulutusta ebolan vaaroista ja tietoa siitä, kuinka ihmiset voivat siltä suojautua. Taudista oli liikkeellä paljon ristiriitaista tietoa, mutta koska ihmiset luottivat uskonnollisiin johtajiinsa ja kylän vanhimpiinsa, he noudattivat heidän neuvojaan ja ryhtyivät suojautumaan tartunnalta.

Ebolan vastaisesta taistelusta on saatu hyviä oppeja myös nyt käsillä olevaan koronakriisiin varustautumisessa. World Vision tekee jälleen yhteistyötä paikallisten uskonnollisten johtajien kanssa estääkseen koronavirusta leviämästä kaikkein haavoittuvimpiin yhteisöihin.

Mitä sinä voit tehdä?

Tällaisten tarinoiden kuuleminen saattaa aiheuttaa voimattomuuden tai riittämättömyyden tunteita. Yhdessä voimme kuitenkin saada aikaan pysyviä muutoksia.

Tässä kolme tapaa auttaa:

 1. 1

  Lahjoita

  Jokaisella lahjoituksella on väliä. Suojele lapsia kriiseissä -lahjoittajana autat maailman vaarallisimmissa paikoissa eläviä lapsia.

 2. 2

  Jaa tarina somessa

  Tietoisuuden lisääminen on tärkeää. Auta jakamalla tietoa avun tarpeesta ja siitä, miten voimme yhdessä auttaa maailman vaarallisimmissa paikoissa eläviä lapsia.

Opi lisää

Kongo (DRC)

Kongo (DRC)

Yli 6 miljoonaa

ihmistä on kuollut sodassa tai nälänhädässä viimeisen 20 vuoden aikana

Kongon tasavalta on luonnonvaroiltaan rikas maa. Sen maaperästä löytyy niin timantteja, kultaa, kobalttia kuin öljyä. Rikkaudet ovat kuitenkin tuoneet kongolaisille kärsimystä. Vuosikymmeniä kestäneet väkivaltaisuudet hallinnon ja lukuisten kapinallisryhmien välillä ovat lamaannuttaneet koko maan.

 • Kapinallisryhmät ovat vallanneet suuria maa-alueita näännyttäen nälkään siviilejä ja vahingoittaen maan taloutta.
 • Seksuaalinen väkivalta on yleistä.
 • Tuhkarokko ja ebola ovat kurittaneet köyhiä kongolaisyhteisöjä.