Pystyn vihdoin ruokkimaan lapseni

Pystyn vihdoin ruokkimaan lapseni

  • Tarina

Heinäkuu 24, 2020

Kun viiden lapsen isä Dijas Nasran pakeni Nuban vuorilta Sudanista Etelä-Sudanin puolelle, hän ei uskonut, että elämästä pakolaisleirillä voisi tulla onnellista. “Olin huolissani siitä miten perheeni selviäisi," hän muistelee. 40-vuotias Dijas omisti hehtaareittain viljelymaata, mutta konfliktin pahentuessa hän pelkäsi perheensä turvallisuuden puolesta, ja niinpä he pakenivat. Saapuessaan pakolaisleirille he saivat World Visionin kautta ruoka-apua ja viljelytarvikkeita, puhdasta vettä, lapsille koulutusta sekä pääsyn terveydenhuoltoon.

Dijas on ylpeä esitellessään puutarhassa viljelemiään kasviksia. Puutarha ei pelkästään tuo perheelle tuloja, vaan he saavat siitä myös terveellistä ravintoa itselleen.

"Meillä on kaikkea mitä tarvitsemme ja perheeni on onnellinen, sillä olemme saaneet apua ja pystymme nyt myymään satoamme markkinoilla. Kasvatan sipuleita, tomaatteja, okraa ja vesimelonia,” Dijas kertoo. “Myyn niistä suurimman osan markkinoilla ja osan jätän perheemme käyttöön.” Hellen, Dijasin vaimo, auttaa häntä viljelyksillä. “Mieheni ja minä menemme viljelyksille joka aamu, kun lapsemme lähtevät kouluun. Olemme kiitollisia, sillä vaikka ruoka-apu loppuisikin, pystyisimme silti ruokkimaan lapsemme ja ansaitsemaan tuloja kasvattamastamme sadosta,” Hellen lisää.

Hellen kannustaa miestään viljelytyössä nähtyään hyvät tulokset ja muutoksen perheensä hyvinvoinnissa.

Dijas kertoo World Visionin auttaneet yli 1000 perhettä jakamalla siemeniä, työkaluja ja tuholaismyrkkyjä yhdessä Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisjärjestön kanssa järjestetyn koulutuksen käyneille. Onneksi paikallinen yhteisö on auttanut pakolaisia viljemaiden saamisessa ja markkinoille pääsyssä. Hekin hyötyvät pakolaisille annetuista tuotteista ja palveluista. Makpandun pakolaisleirille otetaan yhä uusia pakolaisia koronapandemiasta huolimatta. Koulutettu tiimi tarkistaa uudet tulijat ja varmistaa, että he noudattavat kahden viikon karanteenia. Justin Elia, World Visionin projektijohtaja lisää: “World Visionin kokemus Ebolan vastaisesta taistelusta on valmistanut meitä torjumaan tehokkaasti koronavirusta.”

Opi lisää

Afganistan
Kongo (DRC)
Syyria
Honduras
Etelä-Sudan
Sudan
Irak

Afganistan

Joka kolmas

afganistanilainen tyttö menee naimisiin ennen kuin täyttää 18 vuotta.

Yli 10%

maailman rekisteröidyistä pakolaisista on Afganistanista

Afganistan sijaitsee Keski-Aasiassa. Sen pääelinkeino on maatalous ja se tuottaa granaattiomenoita, rypäleitä ja melooneja. Afganistan on ollut jatkuvassa konfliktissa talebaanien, radikaalin poliittisen ryhmän, kanssa vuodesta 2001 lähtien. Talebaanit sotivat hallitusta vastaan ja ovat ottaneet haltuunsa osia maasta.

  • Talebaanien miehittämillä alueilla naisten koulutus ja työskentely on kielletty.
  • Satoja tuhansia ihmisiä on kuollut pitkittyneessä konfliktissa ja useita kaupunkeja on tuhoutunut raunioiksi.
  • Kuivuus koetteli maan länsiosaa vuonna 2019 tuhoten kaikki viljasadot ja 60 % karjasta. Kuivuus myös ajoi yli 250 000 ihmistä pakolaisiksi. Jopa pakolaisleireiltä on loppunut ruoka. Monet vanhemmat harkitsevat tyttäriensä naittamista lapsivaimoiksi, jotta he voivat ruokkia perheensä.