8-vuotias Juan ymmärtää jengisotien keskellä elämisen vaarat.

"Täällä on vaarallista", Juan sanoo. "Välillä yöllä kuuluu ammuskelua kun jengit taistelevat keskenään, ja harhaluoti voi osua keneen tahansa. Kun kuulemme ammuskelua, menemme heti lattialle makaamaan. Se on ensimmäinen asia, jonka teemme."

Juan tietää, ettei jengien toimintaan pidä sekaantua, mutta ympäröivä köyhyys ja väkivalta rajoittavat hänen vaihtoehtojaan. Hänen veljensä on vankilassa jengitoiminnan takia, joten Juanin täytyy auttaa perhettään saamaan elantoa.

“Täällä on vaarallista”, Juan toteaa elämästä jengisotien keskellä.

Juanin koulu sijaitsee kahden kilpailevan jengin alueiden rajalla, ja sinne on liian vaarallista mennä."Tällä hetkellä en käy koulussa. Äitini sanoi minulle, että minun pitäisi keksiä jotain tekemistä, joten nyt olen töissä rakennustyömaalla", Juan kertoo.

"Mietimme täältä lähtemistä, mutta jos lähdemme ja koitamme tulla takaisin, jengit tappavat meidät.”

Onneksi auttaminen on mahdollista kuukausilahjoituksen avulla. Lahjoittajiemme tuella tarjoamme kipeästi kaivattua apua kaikkein heikoimmassa asemassa oleville perheille. World Visionin henkilökunta suojelee lapsia paikan päällä ja tukee paikallisia ryhmiä ja hallintoa kohti pysyvää muutosta parempaan.

Aseiden äänet ovat tuttuja maailman murhapääkaupungissa kasvaneille San Pedro Sulan lapsille.

Mitä sinä voit tehdä?

Tällaisten tarinoiden kuuleminen saattaa aiheuttaa voimattomuuden tai riittämättömyyden tunteita. Yhdessä voimme kuitenkin saada aikaan pysyviä muutoksia.

Tässä kolme tapaa auttaa:

 1. 1

  Lahjoita

  Jokaisella lahjoituksella on väliä. Suojele lapsia kriiseissä -lahjoittajana autat maailman vaarallisimmissa paikoissa eläviä lapsia.

  Ryhdy kuukausilahjoittajaksi
 2. 2

  Jaa tarina somessa

  Tietoisuuden lisääminen on tärkeää. Auta jakamalla tietoa avun tarpeesta ja siitä, miten voimme yhdessä auttaa maailman vaarallisimmissa paikoissa eläviä lapsia.

Opi lisää

Levottomuudet

Paikoissa, joissa uskonnot ja kulttuurit kohtaavat, sosiaaliset tavat ja suhtautuminen ihmisoikeuksiin ja koulutukseen saattavat vaihdella suuresti.

 • ISISin Syyrian miehityksellä oli vakavia ja pitkäaikaisia vaikutuksia lasten koulunkäyntiin. “En käy tällä hetkellä koulua, ja olen opinnoissani pahasti jäljessä, sillä Irakin hallitus ei hyväksy ISISin hallinnon aikaista koulutusta. Sinä aikana opimme vain tankeista ja pommeista sekä uskonnosta”, eräs oppilas kertoo.
 • Kongon demokraattisessa tasavallassa naiset elävät jatkuvan raiskauksen ja seksuaalisen väkivallan uhan alla. Vuonna 2018 YK dokumentoi tuhansia Kongossa keskenään sotivien ryhmien tekemiä seksuaaliväkivaltatapauksia.