Sen missä elät, ei pitäisi määritellä, pysytkö elossa

Sen missä elät, ei pitäisi määritellä, pysytkö elossa

 • Levottomuudet
 • Honduras
 • Lastensuojelu
 • Tarina

Kadun ylittäminen saattaa tarkoittaa kuolemaa murhien pääkaupungiksi kutsutussa San Pedro Sulassa.

Huhtikuu 30, 2020

8-vuotias Juan ymmärtää jengisotien keskellä elämisen vaarat.

"Täällä on vaarallista", Juan sanoo. "Välillä yöllä kuuluu ammuskelua kun jengit taistelevat keskenään, ja harhaluoti voi osua keneen tahansa. Kun kuulemme ammuskelua, menemme heti lattialle makaamaan. Se on ensimmäinen asia, jonka teemme."

Juan tietää, ettei jengien toimintaan pidä sekaantua, mutta ympäröivä köyhyys ja väkivalta rajoittavat hänen vaihtoehtojaan. Hänen veljensä on vankilassa jengitoiminnan takia, joten Juanin täytyy auttaa perhettään saamaan elantoa.

 “Täällä on vaarallista”, Juan toteaa elämästä jengisotien keskellä.

“Täällä on vaarallista”, Juan toteaa elämästä jengisotien keskellä.

Juanin koulu sijaitsee kahden kilpailevan jengin alueiden rajalla, ja sinne on liian vaarallista mennä."Tällä hetkellä en käy koulussa. Äitini sanoi minulle, että minun pitäisi keksiä jotain tekemistä, joten nyt olen töissä rakennustyömaalla", Juan kertoo.

"Mietimme täältä lähtemistä, mutta jos lähdemme ja koitamme tulla takaisin, jengit tappavat meidät.”

Onneksi auttaminen on mahdollista kuukausilahjoituksen avulla. Lahjoittajiemme tuella tarjoamme kipeästi kaivattua apua kaikkein heikoimmassa asemassa oleville perheille. World Visionin henkilökunta suojelee lapsia paikan päällä ja tukee paikallisia ryhmiä ja hallintoa kohti pysyvää muutosta parempaan.

Aseiden äänet ovat tuttuja maailman murhapääkaupungissa kasvaneille San Pedro Sulan lapsille.

Aseiden äänet ovat tuttuja maailman murhapääkaupungissa kasvaneille San Pedro Sulan lapsille.

Mitä sinä voit tehdä?

Tällaisten tarinoiden kuuleminen saattaa aiheuttaa voimattomuuden tai riittämättömyyden tunteita. Yhdessä voimme kuitenkin saada aikaan pysyviä muutoksia.

Tässä kolme tapaa auttaa:

 1. 1

  Lahjoita

  Jokaisella lahjoituksella on väliä. Suojele lapsia kriiseissä -lahjoittajana autat maailman vaarallisimmissa paikoissa eläviä lapsia.

 2. 2

  Jaa tarina somessa

  Tietoisuuden lisääminen on tärkeää. Auta jakamalla tietoa avun tarpeesta ja siitä, miten voimme yhdessä auttaa maailman vaarallisimmissa paikoissa eläviä lapsia.

Opi lisää

Honduras

Honduras

44%

maailman väestöstä elää äärimmäisessä köyhyydessä

Hondurasin historia on täynnä poliittista epävakautta ja järjestäytynyttä rikollisuutta. San Pedro Sulassa, maan toiseksi suurimmassa kaupungissa tapahtuu väkilukuun nähden eniten murhia maailmassa.

 • Jengiväkivalta, huumesodat and lapsityövoima ovat yleisiä monilla asuinalueilla.

 • Honduras on Latinalaisen Amerikan köyhin valtio.

 • Miljoonat hondurasilaiset ovat paenneet maasta viime vuosina, ja niin sanotun Keski-Amerikan pakolaiskaravaanin katsotaan alkavan juuri San Pedro Sulasta. Monet pakenijoista ovat naisia ja lapsia, jotka pelkäävät raiskauksia, kidnappauksia ja murhia, ja lähtevät siksi mieluummin pitkälle ja vaaralliselle matkalle.