Autamme ukrainalaisia pakolaisia Romaniassa, jossa olemme toimineet jo yli 30 vuotta. Jaamme pakeneville perheille hygieniapakkauksia ja lastenhoitotarvikkeita sekä annamme psykologista ensiapua.

Konfliktit aiheuttavat pitkäkestoisia fyysisiä ja psyykkisiä ongelmia lapsille ja heidän perheilleen. Lapset saattavat myös joutua erilleen vanhemmistaan, mikä lisää lapsiin kohdistuvan väkivallan ja hyväksikäytön riskiä. Ukrainan konfliktista kärsii 7,5 miljoonaa lasta.

Varhainen tuki koulunkäynnille ja mielen toipumiselle on erittäin tärkeää äkillisen konfliktin keskelle joutuville lapsille. Lapsille tärkeät rutiinit ja tutut asiat loppuivat silmäräpäyksessä, mikä on lapsille hyvin stressaava kokemus. Lievittääksemme lasten ahdistusta rakennamme 15 lapsiystävällistä tilaa Ukrainan naapurimaihin.

Lapsiystävällisissä tiloissa lapset voivat leikkiä sekä ilmaista huolensa ja pelkonsa koulutetuille ammattilaisille. Piirtäminen tai leikki tarjoaa hengähdystauon stressaavasta tilanteesta. Lapsiystävälliset tilat eivät korvaa esimerkiksi kouluja, mutta auttavat ensivaiheessa tuomaan normaaliutta lasten päiviin.

Kolme tilaa on jo käytössä Husin, Iasin ja Siretin raja-alueilla Romaniassa.

Tällä hetkellä laajennamme avustustoimintaamme Romaniassa, Ukrainassa sekä Moldovassa. Tavoitteenamme on auttaa yli 470 000 Ukrainan konfliktin uhria.