1. toukokuuta todistimme järjetöntä väkivallantekoa lapsia kohtaan. Autopommi räjähti lukion edessä Kabulissa, Afganistanissa. 68 kuoli, suurin osa 11-15 vuotiaita tyttöjä.

World Vision Afganistanin johtaja Asuntha Charles toteaa:

“Afganistanilaiset lapset ovat käännekohdassa. Tämä epäinhimillinen teko vei monen viattoman nuoren hengen ja aiheutti heidän perheilleen suunnatonta surua. Kun lapset menevät kouluun, he toivovat saavansa oppia uutta, leikkiä ja kasvaa kohti valoisaa tulevaisuutta. Tämä on heidän oikeutensa. Eilen se oikeus vietiin monelta lapselta. Lasten turvallisuuden ja suojelun täytyy olla meidän prioriteettimme. World Vision tuomitsee iskun, joka kohdistettiin koulua käyviin lapsiin. Koulussa heidän tulisi tuntea olonsa turvalliseksi,ja opiskella varmistaakseen itselleen paremman tulevaisuuden. World Vision vetoaa kaikkiin osapuoliin, jotta Afganistanin lapset saisivat kasvaa rauhassa."

Asuntha Charles, World Vision Afganistanin johtaja tapaa maan sisäisiä pakolaisia Heratin lähellä sijaitsevalla leirillä. Nuoret tytöt kertoivat haaveilevansa koulutuksesta, turvallisesta kodista ja tulevaisuudesta.

World Visionin työ jatkuu poliittisista ja kulttuurisidonnaisista haasteista huolimatta. Yli 488 600 afganistanilaista lasta ja aikuista hyötyy ohjelmistamme vuosittain.

Erityisesti Suojele lapsia kriiseissä -ohjelman työ keskittyy koulutukseen, hyvinvointiin, lasten psyko-sosiaaliseen tukeen ja lasten suojelemiseen.

Yhteistyössä yhteisöjen vanhimpien ja uskonnollisten johtajien kanssa lasten suojelemiseen keskittyvät ohjelmamme huomioivat myös sukupuoleen kohdistuvan väkivallan, kuten lapsiavioliitot. Nostamme työssämme esiin erityisesti naisten ja lasten oikeuksia.

Opi lisää

Afganistan

Afganistan sijaitsee Keski-Aasiassa. Sen pääelinkeino on maatalous ja se tuottaa granaattiomenoita, rypäleitä ja melooneja. Afganistan on ollut jatkuvassa konfliktissa, radikaalin poliittisen ryhmän, kanssa vuodesta 2001 lähtien. Radikaalin poliittisen ryhmän sotivat hallitusta vastaan ja ovat ottaneet haltuunsa osia maasta.

  • Satoja tuhansia ihmisiä on kuollut pitkittyneessä konfliktissa ja useita kaupunkeja on tuhoutunut raunioiksi.
  • Kuivuus koetteli maan länsiosaa vuonna 2019 tuhoten kaikki viljasadot ja 60 % karjasta. Kuivuus myös ajoi yli 250 000 ihmistä pakolaisiksi. Jopa pakolaisleireiltä on loppunut ruoka. Monet vanhemmat harkitsevat tyttäriensä naittamista lapsivaimoiksi, jotta he voivat ruokkia perheensä.
Yli 10%

maailman rekisteröidyistä pakolaisista on Afganistanista

Joka kolmas

afganistanilainen tyttö menee naimisiin ennen kuin täyttää 18 vuotta.