Olemme työskennelleet Afganistanissa jo yli 20 vuoden ajan ja olemme sitoutuneet lasten auttamiseen myös jatkossa. Tällä hetkellä hienovaraisuus ja eri tahojen välinen yhteistyö on kaiken a ja o, jotta lapsia voidaan auttaa myös tulevaisuudessa.

Tällä videolla Afganistanin maajohtajamme Asuntha Charles vierailee hiljattain uudelleenavatuissa ruoka-, ravitsemus- ja terveyshankkeissamme. Näet, kuinka tärkeää eri järjestöjen sujuva yhteistyö on, ja kuinka hienoa työtä henkilökuntamme ja paikalliset yhdessä tekevät.

Lyhyesti

 • G20-maat kokoontuivat Italiassa Afganistanin tilanteeseen liittyen - World Vision puhui sukupuolten tasa-arvon ja koulutuksen puolesta sekä vetosi valtioita avaamaan rahahanansa pakolaisten auttamiseksi.
 • Liikkuvat terveysklinikkamme tukevat pakkomuuton edessä olevia perheitä Afganistanissa.
 • Nykytilanteessa lasten riski joutua väkivallan uhriksi, pakkotyöhön tai pakotetuksi avioliittoon on korkea.

Afganistanin maajohtaja Asuntha Charles kiittää World Visionin henkilökuntaa, joka on jatkanut avustustyötä. Heidän ansiostaan tuhannet lapset ja äidit saavat kiireellistä terveydenhoitoa liikkuvilla terveysklinikoillamme.

Tällä hetkellä 18,4 miljoonaa afganistanilaista on humanitaarisen avun tarpeessa. 30 % väestöstä tarvitsee kiireellistä ruoka-apua. Edes perheiden perustarpeet eivät toteudu, ja heitä uhkaa jopa kuolema. Etenkin lapset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa.

Jotta voimme auttaa lapsia ja heidän perheitään selviytymään äärimmäisen vaikeassa tilanteessa, tarjoamme heille mm. ruokaa, majoitusta ja terveyspalveluja. Puolustamme afganistanilaisten lasten ja perheiden tulevaisuutta. Nyt jos koskaan meidän kaikkien tulee olla Afganistanin lasten puolella.

Mitä sinä voit tehdä?

Tällaisten tarinoiden kuuleminen saattaa aiheuttaa voimattomuuden tai riittämättömyyden tunteita. Yhdessä voimme kuitenkin saada aikaan pysyviä muutoksia.

Tässä kolme tapaa auttaa:

 1. 1

  Lahjoita

  Jokaisella lahjoituksella on väliä. Suojele lapsia kriiseissä -lahjoittajana autat maailman vaarallisimmissa paikoissa eläviä lapsia.

  Ryhdy kuukausilahjoittajaksi
 2. 2

  Jaa tarina somessa

  Tietoisuuden lisääminen on tärkeää. Auta jakamalla tietoa avun tarpeesta ja siitä, miten voimme yhdessä auttaa maailman vaarallisimmissa paikoissa eläviä lapsia.

Opi lisää

Afganistan

Afganistan sijaitsee Keski-Aasiassa. Sen pääelinkeino on maatalous ja se tuottaa granaattiomenoita, rypäleitä ja melooneja. Afganistan on ollut jatkuvassa konfliktissa, radikaalin poliittisen ryhmän, kanssa vuodesta 2001 lähtien. Radikaalin poliittisen ryhmän sotivat hallitusta vastaan ja ovat ottaneet haltuunsa osia maasta.

 • Satoja tuhansia ihmisiä on kuollut pitkittyneessä konfliktissa ja useita kaupunkeja on tuhoutunut raunioiksi.
 • Kuivuus koetteli maan länsiosaa vuonna 2019 tuhoten kaikki viljasadot ja 60 % karjasta. Kuivuus myös ajoi yli 250 000 ihmistä pakolaisiksi. Jopa pakolaisleireiltä on loppunut ruoka. Monet vanhemmat harkitsevat tyttäriensä naittamista lapsivaimoiksi, jotta he voivat ruokkia perheensä.
Yli 10%

maailman rekisteröidyistä pakolaisista on Afganistanista

Joka kolmas

afganistanilainen tyttö menee naimisiin ennen kuin täyttää 18 vuotta.