Apua Hondurasiin

Apua Hondurasiin

  • Luonnonkatastrofit
  • Lastensuojelu
  • Honduras
  • Katastrofiapu
  • Tarina

Kriisien keskellä elävien lasten sisukkuutta ei voi kuin ihailla.

Marraskuu 12, 2020

Valle de Sulan kaupungissa lapset elävät jatkuvasti vaarojen keskellä. He ovat erityisen haavoittuvassa asemassa alueen jengiväkivallan, murhien, salakuljetuksen, kidnappausten ja korruption vuoksi. Valle de Sulan on arvioitu olevan lapsille yksi vaarallisimmista paikoista maailmassa. Juuri tästä syystä yksi Suojele lapsia kriiseissä -kohteistamme on siellä.

Tänä vuonna lapset ovat jo joutuneet selviämään koronaviruksesta. Liikkumisrajoitukset kestivät kuukausia, sillä alueen tartuntaluvut olivat Hondurasin pahimpia. Ja nyt, luonnonkatastrofi on vienyt monilta heistä kodin ja kaiken vähäisen omaisuuden.

André Guardiola

Kuu muu maailma jännitti USA:n tulevaa presidenttiä, hurrikaani ETA iski Keski-Amerikkaan. Kova myrskytuuli, sateet, tulvat ja maanvyöryt aiheuttivat valtavaa tuhoa.

Hondurasissa Valle de Sulan alue oli yksi pahimman tuhon kärsineistä,80% alueesta on nyt veden alla. Vesi valtasi tuhansien perheiden kodit. Monet Suojele lapsia kriiseissä -projektimme lapset asuvat tulva-alueella.

338 563 katastrofista suoraan kärsivää. 10 kuolemaa raportoitu tähän mennessä. 9 siltaa tuhoutui. 26 tietä vaurioitui tai tuhoutui. 41 yhteisöä on joutunut eristyksiin.

Rafael Zaldivar

Rafael Zaldivar

Autamme alueen lapsia ja perheitä kaikin mahdollisin tavoin selviytymään tästä katastrofista. Jaamme huopia, ruokaa, vettä, patjoja ja hygieniapaketteja. Kirkot, hotellit ja koulut on muutettu katastrofisuojiksi, jotta lasten ei tarvitsisi nukkua kadulla.

Nämä lapset tarvitsevat nyt ennen kaikkea apua selviytyäkseen. Mutta myös seuraava askel, toipuminen, on tärkeä.

Tarjoamme lapsille emotionaalista ja henkistä tukea tragedian käsittelyyn. Varmistamme, että lapset saavat sopivia aktiviteettejä,joiden avulla tapahtunutta käydään läpi. Turvalliset tilat ja kenttätyöntekijöidemme läsnäolo suojelevat heitä myös väkivallalta, kidnappauksilta, salakuljetukselta ja jengeihin liittymiseltä.

Suojele lapsia kriiseissä -lahjoitusmuodolla autamme haavoittuvassa asemassa olevia lapsia selviytymään, toipumaan ja rakentamaan parempaa tulevaisuutta. Vaarallisissa paikoissa elämä voi muuttua silmänräpäyksessä, siksi avunkin täytyy olla joustavaa.

Rafael Zaldivar

Rafael Zaldivar

Opi lisää

Honduras

Honduras

44%

maailman väestöstä elää äärimmäisessä köyhyydessä

Hondurasin historia on täynnä poliittista epävakautta ja järjestäytynyttä rikollisuutta. San Pedro Sulassa, maan toiseksi suurimmassa kaupungissa tapahtuu väkilukuun nähden eniten murhia maailmassa.

  • Jengiväkivalta, huumesodat and lapsityövoima ovat yleisiä monilla asuinalueilla.

  • Honduras on Latinalaisen Amerikan köyhin valtio.

  • Miljoonat hondurasilaiset ovat paenneet maasta viime vuosina, ja niin sanotun Keski-Amerikan pakolaiskaravaanin katsotaan alkavan juuri San Pedro Sulasta. Monet pakenijoista ovat naisia ja lapsia, jotka pelkäävät raiskauksia, kidnappauksia ja murhia, ja lähtevät siksi mieluummin pitkälle ja vaaralliselle matkalle.