Heinäkuun alussa World Vision Hondurasin tiloihin kokoontui joukko rehtoreita, vapaaehtoisia, oppilaita ja heidän vanhempiaan iloitsemaan erityisestä lähetyksestä.

"Se oli todellinen ilon, toivon ja kiitollisuuden hetki," kertoo Oscar Paz, Hondurasin hankkeemme johtaja.

Kahdeksan San Pedro Sulan alueen koulua sai uusia oppikirjoja ja tehtäväkirjoja. Yhteensä 28 777 kirjan ansiosta 4 200 lasta pääsee takaisin opintojen pariin.

28 777 kirjaa odottaa jakelua kahdeksaan eri kouluun World Vision Hondurasin varastolla. Tämän varaston kautta jaeltiin myös hurrikaani Etan ja Iotan aikaiset hätäapupaketit.

Rafa Zaldivar

World Visionin selvityksen mukaan San Pedro Sulan hankealueellamme 54%:lla perheistä ei ole työtä, josta he ansaitsisivat tarpeeksi elättääkseen perheensä. Se, ettei perheillä ole varaa maksaa myöskään verkkoyhteyttä, kirjoja ja muita koulutukseen liittyviä kuluja nostaa koulutuksensa keskeyttävien lasten määrää alueella.

1,25 miljoonaa hondurasilaista lasta ei käy koulua. Se on lähes puolet koko maan lapsista. San Pedro Sulan alueella arviolta 30 000 lasta ei käy tällä hetkellä koulua.

San Pedro Sulan kaltaisilla alueilla elävät lapset ovat vaarassa joutua mukaan jengeihin. Juuri siksi hankkeemme tukee alueen kouluja saadakseen lapset takaisin koulutuksen piiriin ja pitääkseen heidät poissa jengeistä.

Koulutus on avain parempaan tulevaisuuteen

Koronapandemialla, sulkutiloilla, kasvaneella työttömyydellä ja hurrikaani Etan ja Iotan aiheuttamilla tuhoilla on ollut suuri vaikutus alueen lasten elämään. He eivät ole päässeet kouluun 6-12 kuukauteen.

Oscar summaa tilanteen kauniisti: "Tämän kirjalähetyksen ansiosta alueen lapsilla on nyt välttämättömät materiaalit koulunkäynnin jatkamiseen, eivätkä he enää menetä toista vuotta koulutuksestaan. Tärkeintä on kuitenkin se, että koulun jatkuessa lapsilla on taas toivoa siitä, että opiskelun ansiosta heillä on mahdollisuus rakentaa itselleen parempi tulevaisuus."

Kirjat ja muu paikallisten koulujen saama tuki oli niin merkittävä asia, että uutiskanavat tekivät aiheesta jutun. Tässä Hondurasin hankkeemme johtaja Oscar Paz antamassa haastattelua.

Rafa Zaldivar

Mitä sinä voit tehdä?

Tällaisten tarinoiden kuuleminen saattaa aiheuttaa voimattomuuden tai riittämättömyyden tunteita. Yhdessä voimme kuitenkin saada aikaan pysyviä muutoksia.

Tässä kolme tapaa auttaa:

 1. 1

  Lahjoita

  Jokaisella lahjoituksella on väliä. Suojele lapsia kriiseissä -lahjoittajana autat maailman vaarallisimmissa paikoissa eläviä lapsia.

  Ryhdy kuukausilahjoittajaksi
 2. 2

  Jaa tarina somessa

  Tietoisuuden lisääminen on tärkeää. Auta jakamalla tietoa avun tarpeesta ja siitä, miten voimme yhdessä auttaa maailman vaarallisimmissa paikoissa eläviä lapsia.

Opi lisää

Koulutus

Aivojen kehityksestä 80 prosenttia tapahtuu lapsen ensimmäisen kolmen ikävuoden aikana. World Visionin varhaiskasvatusohjelmissa keskitytään kokonaisvaltaisesti kasvatukseen, ravintoon ja terveyteen lasten oppimistaitoja vahvistettaessa.

World Visionin varhaiskasvatuskeskus Kabarzanin kylässä Afganistanissa tarjoaa alueen asukkaille monenlaista koulutusta:

 • lapsia opetetaan lukemaan ja kirjoittamaan
 • hygieniaohjelmassa kerrotaan tautien leviämisen ehkäisystä ja opetetaan hyviä terveystapoja
 • asukkaita koulutetaan naisten oikeuksista ja alueella yleisten lapsiavioliittojen haitallisuudesta