Valle de Sulan kaupungissa lapset elävät jatkuvasti vaarojen keskellä. He ovat erityisen haavoittuvassa asemassa alueen jengiväkivallan, murhien, salakuljetuksen, kidnappausten ja korruption vuoksi. Valle de Sulan on arvioitu olevan lapsille yksi vaarallisimmista paikoista maailmassa. Juuri tästä syystä yksi Suojele lapsia kriiseissä -kohteistamme on siellä.

Tänä vuonna lapset ovat jo joutuneet selviämään koronaviruksesta. Liikkumisrajoitukset kestivät kuukausia, sillä alueen tartuntaluvut olivat Hondurasin pahimpia. Ja nyt, luonnonkatastrofi on vienyt monilta heistä kodin ja kaiken vähäisen omaisuuden.

Floods broke river banks and destroyed homes

André Guardiola

Kuu muu maailma jännitti USA:n tulevaa presidenttiä, hurrikaani ETA iski Keski-Amerikkaan. Kova myrskytuuli, sateet, tulvat ja maanvyöryt aiheuttivat valtavaa tuhoa.

Hondurasissa Valle de Sulan alue oli yksi pahimman tuhon kärsineistä,80% alueesta on nyt veden alla. Vesi valtasi tuhansien perheiden kodit. Monet Suojele lapsia kriiseissä -projektimme lapset asuvat tulva-alueella.

338 563 katastrofista suoraan kärsivää. 10 kuolemaa raportoitu tähän mennessä. 9 siltaa tuhoutui. 26 tietä vaurioitui tai tuhoutui. 41 yhteisöä on joutunut eristyksiin.

Rafael Zaldivar

Rafael Zaldivar

Autamme alueen lapsia ja perheitä kaikin mahdollisin tavoin selviytymään tästä katastrofista. Jaamme huopia, ruokaa, vettä, patjoja ja hygieniapaketteja. Kirkot, hotellit ja koulut on muutettu katastrofisuojiksi, jotta lasten ei tarvitsisi nukkua kadulla.

Nämä lapset tarvitsevat nyt ennen kaikkea apua selviytyäkseen. Mutta myös seuraava askel, toipuminen, on tärkeä.

Tarjoamme lapsille emotionaalista ja henkistä tukea tragedian käsittelyyn. Varmistamme, että lapset saavat sopivia aktiviteettejä,joiden avulla tapahtunutta käydään läpi. Turvalliset tilat ja kenttätyöntekijöidemme läsnäolo suojelevat heitä myös väkivallalta, kidnappauksilta, salakuljetukselta ja jengeihin liittymiseltä.

Suojele lapsia kriiseissä -lahjoitusmuodolla autamme haavoittuvassa asemassa olevia lapsia selviytymään, toipumaan ja rakentamaan parempaa tulevaisuutta. Vaarallisissa paikoissa elämä voi muuttua silmänräpäyksessä, siksi avunkin täytyy olla joustavaa.

Rafael Zaldivar

Rafael Zaldivar

Opi lisää

Luonnonkatastrofit

Kuivuus pilaa sadot. Maanjäristykset tuhoavat kodit. Tappavat taudit tarttuvat tuhansille. Luonnonkatastrofeja on hankala ennustaa ja jo valmiiksi haavoittuvissa olosuhteissa elävien on vaikeaa toipua niistä.

  • Koronavirus uhkaa köyhiä alueita ympäri maailmaa,sillä niiltä puuttuu tarvittava terveyhuoltokapasiteetti. Näillä alueilla ihmiset ovat erityisessä vaarassa, sillä heidän vastustuskykynsä on jo heikentynyt aliravitsemuksen ja muiden sairauksien vuoksi.
  • Heratissa, Afganistanissa, pakolaisleirit kärsivät useista tulvista vuonna 2019, jolloin ihmisten viimeisetkin omaisuudet tuhoutuivat.
  • Keski-Amerikassa, Hondurasissa, kuukausia kestänyt kuivuus ja satoja vaivanneet sairaudet ovat pakottaneet perheet myymään maansa ja lähtemään pakolaisiksi pohjoiseen.

Passi ja rokote, kiitos! Reportterimme Helene saa ebola-rokotteen saapuessaan Kongoon. Hän saa huomata, ettei tappavan taudin vastainen taistelu olekaan aivan yksinkertaista. Katso ja ylläty, mitä hän saakaan selville?