Tule kanssamme tapaamaan entistä jengiläistä, Dimitriä. Näet, millaista todellinen elämä on jengisotien ristitulessa ja tutustut World Visionin koulutuksiin, jotka tarjoavat lapsille vaihtoehdon jengeihin liittymiselle.

Opi lisää

Äkilliset konfliktit

Jengisodat, terrorismi ja levottomuudet ovat äkillisiä ja vaikeasti ennustettavia väkivaltaisuuksia, jotka koettelevat erityisesti köyhiä yhteisöjä maailman vaarallisimmissa paikoissa.

World Visionin fasilitaattori Rafael asuu San Pedro Sulassa, Hondurasissa. Kaupungissa tehdään eniten henkirikoksia asukaslukuun nähden koko maailmassa. Häntä itseään on uhattu aseella. “Se oli yksi elämäni vaikeimmista kokemuksista", hän sanoo.

  • Jengit hallitsevat monia köyhiä kaupunginosia Hondurasissa uhaten viattomia ihmisiä.
  • Murhat ovat Hondurasissa niin yleisiä, että lähes puolet maasta paenneista ihmisistä kertovat jonkun perheenjäsenistään kuolleen väkivaltaisuuksissa.
  • Kapinallis- ja terroristiryhmät Irakissa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa hyökkäävät alueille, joissa lain valvonta on heikkoa, ja pakottavat lapsia panttivangeiksi tai lapsisotilaiksi.

Kuinka äkilliset konfliktit vaikuttavat lasten tulevaisuuteen? Lähde 2 minuutiksi Hondurasiin katsomaan! Liity reportterimme Helenen seuraan hänen tavatessaan entisen jengiläisen, koulun orkesterin ja World Visionin vapaaehtoisia.