Marraskuussa 2020 katseet kohdistuivat Tigrayhin, Etiopiaan. Jatkuvat levottomuudet kärjistyivät vakavaksi konfliktiksi pakottaen tuhannet viattomat lapset perheineen pakenemaan kodeistaan.

Kuusi kuukautta myöhemmin kriisi jatkuu yhä. Katso miltä paikan päällä näyttää ja miten hätäapu toimii.

Opi lisää

Äkilliset konfliktit

Jengisodat, terrorismi ja levottomuudet ovat äkillisiä ja vaikeasti ennustettavia väkivaltaisuuksia, jotka koettelevat erityisesti köyhiä yhteisöjä maailman vaarallisimmissa paikoissa.

World Visionin fasilitaattori Rafael asuu San Pedro Sulassa, Hondurasissa. Kaupungissa tehdään eniten henkirikoksia asukaslukuun nähden koko maailmassa. Häntä itseään on uhattu aseella. “Se oli yksi elämäni vaikeimmista kokemuksista", hän sanoo.

  • Jengit hallitsevat monia köyhiä kaupunginosia Hondurasissa uhaten viattomia ihmisiä.
  • Murhat ovat Hondurasissa niin yleisiä, että lähes puolet maasta paenneista ihmisistä kertovat jonkun perheenjäsenistään kuolleen väkivaltaisuuksissa.
  • Kapinallis- ja terroristiryhmät Irakissa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa hyökkäävät alueille, joissa lain valvonta on heikkoa, ja pakottavat lapsia panttivangeiksi tai lapsisotilaiksi.

Kuinka äkilliset konfliktit vaikuttavat lasten tulevaisuuteen? Lähde 2 minuutiksi Hondurasiin katsomaan! Liity reportterimme Helenen seuraan hänen tavatessaan entisen jengiläisen, koulun orkesterin ja World Visionin vapaaehtoisia.