Sisältövaroitus – kirjoitus saattaa järkyttää herkimpiä lukijoita. Nimi muutettu.

On ilta Katwigurussa, Kongon demokraattisessa tasavallassa Binzan alueella. Äiti imettää kahden kuukauden ikäistä vauvaansa Dielaa.

Oveen koputetaan ja aseelliset rikolliset vaativat rahaa ja tietoja Dielan isän, Theophilen,olinpaikasta. Kun äidillä ei ole antaa rahaa, rikolliset nostavat aseet esiin. Silmänräpäyksessä perheen elämä muuttuu ja Diela menettää äitinsä.

Tapahtuma on järkyttävä, muttei Itä-Kongossa kovinkaan harvinainen. Alueella asuvat perheet joutuvat usein aseellisten ryhmien taisteluijen keskelle.

Lyhyesti

 • Aseellinen väkivalta on ongelma, joka vaikuttaa alueen perheisiin monin eri tavoin.
 • Ravinnon puute ja akuutti aliravitsemus tulee ratkaista yhdessä.
 • 4 560 lasta on saanut ruoka-apua ja terveydenhoitoa Binzan hankealueemme terveysasemilla lokakuusta 2019 lähtien.
 • 2 182 viljelijälle on annettu siemeniä, työkaluja ja koulutusta tehokkaammista viljelymenetelmistä lokakuusta 2019 lähtien.

Lääkäri arvioi lapsen terveydentilaa ja jakaa äidille ruoka-apua. Energiapitoinen lisäravinto on suunniteltu erityisesti vakavan aliravitsemuksen hoitoon. Se valmistetaan usein pähkinätahnasta, öljystä, sokerista ja maitojauheesta, ja siihen on lisätty myös vitamiineja ja kivennäisaineita. Lisäravinnossa on runsaasti proteiinia ja energiaa, ja se on helppo kuljettaa ja säilyttää.

Geoffrey Denye Kalebbo

Koko yhteisö järkyttyi Dielan äidin kohtalosta. Huoli vauvan selviämisestä oli suuri. Lopulta Théophile löysi yhteisöstään naisen, joka suostui jatkamaan kaksikuisen vauvan imetystä. Vastapalvelukseksi nainen pyysi, että Théophile pitäisi huolta naisen viljelymaista. Théophile oli juuri jäänyt leskeksi ja yksin huolehtimaan kolmesta lapsestaan, mutta hänella ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin suostua. Dialan tila pysyi pitkään melko hyvänä, kunnes nainen ei voinut enää jatkaa imetystä ja Dielan terveydentila heikkeni.

World Visionin projektikoordinaattori Vianney Ndererimana Sebirayi ja Binzan sairaalan ylilääkäri Dr. Isabelle Siyara keskustelemassa Binzan lasten terveydentilasta, käynnissä olevista aliravitsemusohjelmista ja alueen terveysasemista.

Geoffrey Denye Kalebbo

Eräänä päivänä Dielan terveydentila heikentyi niin paljon, että hän pyörtyi. Théophile vei lapsen nopeasti Kisharon terveysasemalle. Sieltä heidät lähetettiin Nyamiliman yleissairaalaan kiireelliseen ravitsemushoitoon.

Kahden viikon seurannan ja hoidon jälkeen Dielan tila parani ja hän pääsi vihdoin kotiin. Häntä seurataan jatkossa säännöllisesti Kinsharon ravitsemusosastolla ja hän saa energiapitoista lisäravintoa.

Hoitotyön johtaja Elois Bukupi ottaa vastaan terveystarkastukseen tulevia lapsia terveysasemalla Kisharussa, Itä-Kongon Binzan alueella. Paikallisella terveysasemalla on ollut merkittävä rooli alueen aliravitsemustapausten vähenemisessä.

Geoffrey Denye Kalebbo

Kuukausilahjoittajien tuella puutumme vakavaan aliravitsemukseen mahdollistamalla perheille terveydenhoitoa, ruoka-apua, koulutusta ja sosiaalityöntekijän tukea.

Hankkeesta vastaava projektipäällikkö Vianney Ndererimana Sebirayi kiteyttää: "Hankkeella on saatu aikaan paljon muutosta; se näkyy Dielan ja monien muiden lasten terveydentilan paranemisena.”

Diela kahden vanhemman sisarensa kanssa. Sisarukset saavat sekä ruoka-apua että psykososiaalista tukea äidin menetyksen käsittelyyn.

Rodrigue Harakandi

Diela on nyt hyvinvoiva 1,5 -vuotias taapero. Dielan kaksi vanhempaa sisarta voivat myös hyvin. Perhe on yksi niistä, jotka saavat tukea ruokaturvahankkeestamme.

Ruokaturvahankkeemme pyrkivät ensisijaisesti saamaan aikaan pitkäaikaista muutosta. Lahjoittajien tuen avulla 2 182 pienviljelijää sai siemeniä, työkaluja ja koulutusta tehokkaammista viljelymenetelmistä, jotka auttavat perheitä saamaan enemmän ruokaa ja sadon myynnistä toimeentuloa.

Kuukausilahjoittajien tuen avulla autoimme Dielaa selviytymään ja toipumaan vakavasta aliravitsemuksesta. Perheen isä Théophile sai tukea haastavaan tilanteeseen ja pystyy nyt tarjoamaan ruokaa perheelleen. Näin hänen tyttärillään on mahdollisuudet parempaan tulevaisuuteen.

1,5 vuotiaan Dielan terveydentila on nyt hyvä ja hänesta on kasvanut vahva taapero. Hänen terveydentilaansa seurataan edelleen säännöllisesti terveysasemalla. Terveydenhoitajat ovat iloisia lapsen voinnin paranemisesta.

Rodrigue Harakandi

Mitä sinä voit tehdä?

Tällaisten tarinoiden kuuleminen saattaa aiheuttaa voimattomuuden tai riittämättömyyden tunteita. Yhdessä voimme kuitenkin saada aikaan pysyviä muutoksia.

Tässä kolme tapaa auttaa:

 1. 1

  Lahjoita

  Jokaisella lahjoituksella on väliä. Suojele lapsia kriiseissä -lahjoittajana autat maailman vaarallisimmissa paikoissa eläviä lapsia.

  Ryhdy kuukausilahjoittajaksi
 2. 2

  Jaa tarina somessa

  Tietoisuuden lisääminen on tärkeää. Auta jakamalla tietoa avun tarpeesta ja siitä, miten voimme yhdessä auttaa maailman vaarallisimmissa paikoissa eläviä lapsia.

Opi lisää

Ruoka ja ravitsemus

Erilaiset katastrofit johtavat usein pulaan ruuasta. Puutteellinen ravinto on vuosittain lähes 2,4 miljoonan lapsikuoleman pohjimmainen syy.

Perheet, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa ja elinkeinonsa ovat erityisesti ruoka-avun tarpeessa. Lähes 400 000 syyrialaista pakolaista Bekaan laaksossa Libanonissa ovat päässeet mukaan World Visionin ruoka-apuohjelmiin, sillä he ovat kärsineet eniten Libanonin nykyisestä talouskriisistä. Tarjoamme ruokakuponkeja perheille, jotta he voivat ostaa lääkkeitä ja peruselintarvikkeita.

 • Joka 60. sekunti nälkäinen lapsi saa ruokaa World Vision avustuksella.
 • 89 % World Visionin hoitamista vakavasti aliravituista lapsista toipuu täysin.