Emme puhu “maailman vaarallisimmista paikoista”, koska kalastaisimme klikkejä.

Kun olet seitsemänvuotias ja käyt koulun sijasta töissä.

Kun pommeja putoaa ja sinun on pakko paeta kodistasi – yksin.

Kun juokseva vesi, lääkkeet ja riittävä ruoka ovat vain kaukainen muisto, ei ole epäilystäkään siitä, että kuulut maailman haavoittuvimpien lasten joukkoon.

Suojele lapsia kriiseissä -kuukausilahjoittajana tuet vaarallisissa paikoissa eläviä lapsia.

Matkaa kanssamme Itä-Kongoon katsomaan, kuinka lahjoitukset auttavat lapsia konfliktien ja vaikeuksien keskellä.

Katso videolta, kuinka jaamme hätäapua ja vähennämme lasten aliravitsemusta Itä-Kongossa.

Tulokset puhuvat puolestaan…

Kun 73 koulua jakaa tarpeellisia ruokatarvikkeita 45 000 oppilaalle, se näyttää jotakuinkin tältä…

An icon of an open book

Koulunkäynti lisääntyy

An icon of a bowl with cutlery

Aliravitsemus vähenee

An icon of a child being protected

Oppilaiden ja yhteisön hyvinvointi vahvistuu

Itä-Kongossa koulua käyvä Clemence saa laukkuunsa maissiaterian suolan ja papujen kera. Tämä ruoanjakelu on toteutettu yhteistyssä Maailman ruokaohjelman ja paikallisten koulujen kanssa. Meidän ravitsemusprojekteissamme jaetaan ravitsevia peruselintarvikkeita. Tämä mahdollistaa sen, että perheet voivat käyttää omat vähäiset varansa valitsemiinsa asioihin, kuten lääkkeisiin, saippuaan, tuoreisiin vihanneksiin tai lastentarvikkeisiin.

Geoffrey Denye

YK kutsuu “vaarallisia paikkoja” virallisesti nimellä hauraat kontekstit (englanniksi fragile contexts). Terminologiasta riippumatta nämä ovat vaikeita maita tai seutuja etenkin lapsille. Tällaisilla seuduilla tarvitaan projekteja, jotka sopeutuvat nopeasti muutoksiin ja joiden avulla tuetaan ihmisiä uhkista ja haasteista huolimatta.

Lasten kohtaamat äärimmäiset haasteet ovat hyvin samanlaisia oli kyseessä sitten projektimme Afganistanissa, Hondurasissa, Kongossa tai Etelä-Filippiineillä. Konfliktit, epävarmuus ruuasta, väkivalta, siirtolaisuus, heikot koulutus- ja työmahdollisuudet sekä äärimmäinen köyhyys ovat osa maailman vaarallisimmissa paikoissa elävien lasten elämää.

Loppuvuodesta 2019 paikallisen yhteisön johtajat tapasivat World Visionin paikallisia työntekijöitä ja käynnistivät ensimmäiset työryhmät. Tärkeimmistä tavoitteista päätettiin äänestämällä. Aseellisesta konfliktista ja poliittisista jännitteistä huolimatta Binza-projektissa on onnistuneesti puututtu alle 5-vuotiaiden lasten vakavaan aliravitsemukseen, parannettu toimeentulomahdollisuuksia ja ruuantuotantoa, tuettu naisten säästöryhmien perustamista sekä korjattu 16 rikkinäistä kaivoa.

Patrick Abega

Olemme tehneet humanitääristä työtä jo 70 vuoden ajan ja tuona aikana olemme oppineet, ettei mikään aidosti muutu ilman yhteisön apua ja osallistumista. Kun aloitamme työn haastavilla alueilla, se alkaa aina tiiviissä yhteistyössä kyläyhteisön ja sen johtajien kanssa.

Ensimmäisten työpajojen jälkeen päätetään, mitkä ovat projektin tärkeimmät tavoitteet ja jaetaan vastuut. Tämä lähestymistapa edistää aitoa kumppanuutta.

Mikä voi alkaa pelkästä klikkauksesta, saattaa muuttaa maailman vaarallisimmissa paikoissa elävien lasten elämän.

Voit olla varma siitä, että lahjoituksesi pääsee perille paikkoihin, joita monet pitävät liian vaikeina. Lahjoitukset auttavat sisukkaita ja arvokkaita lapsia selviytymään, toipumaan ja rakentamaan parempaa tulevaisuutta.

Opi lisää

Kongo (DRC)

Kongon tasavalta on luonnonvaroiltaan rikas maa. Sen maaperästä löytyy niin timantteja, kultaa, kobalttia kuin öljyä. Rikkaudet ovat kuitenkin tuoneet kongolaisille kärsimystä. Vuosikymmeniä kestäneet väkivaltaisuudet hallinnon ja lukuisten kapinallisryhmien välillä ovat lamaannuttaneet koko maan.

  • Kapinallisryhmät ovat vallanneet suuria maa-alueita näännyttäen nälkään siviilejä ja vahingoittaen maan taloutta.
  • Seksuaalinen väkivalta on yleistä.
  • Tuhkarokko ja ebola ovat kurittaneet köyhiä kongolaisyhteisöjä.
Yli 6 miljoonaa

ihmistä on kuollut sodassa tai nälänhädässä viimeisen 20 vuoden aikana