Tule kanssamme kuoppaiselle ajomatkalle läpi Kongon demokraattisen tasavallan vaarallisimpien osien. Periltä löydämme turvallisen paikan, oppimimahdollisuuksia ja paljon hymyileviä kasvoja!

Opi lisää

Heikot hallinnot

Jokaisen hallinnon toivoisi huolehtivan kansalaisistaan kriisien aikana. Valitettavasti monet heikoimmassa asemassa olevat ihmiset maailman vaarallisimmissa paikoissa elävät sellaisten hallintojen alaisina, jotka eivät halua tai pysty takaamaan kansalaisilleen edes perusturvallisuutta.

  • Hondurasin hallinto ei pysty tarjoamaan miljoonille vähävaraisille hondurasilaisille turvaa rikollisuudelta. Ongelman taustalla ovat tuloerot ja korruptio.
  • Kunnollisen koulutuksen puute näissä maissa on johtanut siihen, että yli kaksi miljoonaa lasta on lopettanut koulun ja liittynyt jengeihin.
  • YK raportoi äskettäin Etelä-Sudanin hallinnon jättäneet lähes 13 miljoonaa ihmistä näkemään nälkää osana sotastrategiaansa ja käyttäneen miljoonia dollareita humanitaariseen apuun tarkoitettuja varoja sotatoimiin.

Miksi klo 18 illalla ei voi soittaa puhelimella? Kuka kuolee seuraavaksi juotuaan vettä? Reportterimme Helene vie meidät 2 minuutin matkalle Afganistaniin ja Libanoniin katsomaan millaisia epätavallisia ja hengenvaarallisia seurauksia heikot hallinnot voivat aiheuttaa.