Miltä tuntuu nähdä ensimmäisten syyrialaisten perheiden ylittävän rajan Libanoniin sodan ensimmäisenä päivänä? Millainen tulevaisuus odottaa sotaa paenneen afganistanislaisperheen tyttövauvaa?

Lindsay Gladding,World Vision Kanadan hauraiden maiden ja humanitaarisen avun ohjelmajohtaja kertoo mitä kaikkea hän on nähnyt ja kokenut asuessaan ja työskennellessään maailman vaarallisimmissa paikoissa.

Opi lisää

Afganistan
Syyria

Afganistan

Joka kolmas

afganistanilainen tyttö menee naimisiin ennen kuin täyttää 18 vuotta.

Yli 10%

maailman rekisteröidyistä pakolaisista on Afganistanista

Afganistan sijaitsee Keski-Aasiassa. Sen pääelinkeino on maatalous ja se tuottaa granaattiomenoita, rypäleitä ja melooneja. Afganistan on ollut jatkuvassa konfliktissa, radikaalin poliittisen ryhmän, kanssa vuodesta 2001 lähtien. Radikaalin poliittisen ryhmän sotivat hallitusta vastaan ja ovat ottaneet haltuunsa osia maasta.

  • Satoja tuhansia ihmisiä on kuollut pitkittyneessä konfliktissa ja useita kaupunkeja on tuhoutunut raunioiksi.
  • Kuivuus koetteli maan länsiosaa vuonna 2019 tuhoten kaikki viljasadot ja 60 % karjasta. Kuivuus myös ajoi yli 250 000 ihmistä pakolaisiksi. Jopa pakolaisleireiltä on loppunut ruoka. Monet vanhemmat harkitsevat tyttäriensä naittamista lapsivaimoiksi, jotta he voivat ruokkia perheensä.